1B-LSD effecten: dit is wat we weten

microdosing lsd 

In de wereld van onderzoek en experimenteren met psychedelica heeft 1B-LSD de aandacht getrokken als een opmerkelijke stof met potentieel boeiende effecten. Als een structurele analogon van het bekende LSD, is 1B-LSD een interessante chemische verbinding waarvan wetenschappers en psychonauten hopen dat het ons begrip van de werking van psychedelica zal vergroten. In deze blogpost zullen we een diepgaand inzicht geven in wat 1B-LSD is, de chemie erachter, hoe het interageert met het brein en, het belangrijkste, de effecten die het kan teweegbrengen. 1B-LSD kopen doe je bij Lekkergaan.nl.

Wat is 1B-LSD?

1B-LSD, ook bekend als 1-butyryl-d-lysergic acid diethylamide, is een vrij nieuw psychedelisch middel behorend tot de lysergamide klasse. Het vertoont sterke gelijkenissen met LSD en 1P-LSD en wordt gezegd vergelijkbare effecten te produceren. Onderzoek heeft aangetoond dat 1B-LSD ongeveer 14% zo krachtig is als LSD en zich bindt aan dezelfde 5-HT2A receptor.

De eerste synthese van 1B-LSD is niet bekend. In tegenstelling tot de meeste research chemical, heeft 1B-LSD geen voorgeschiedenis in de wetenschappelijke literatuur. De eerste meldingen van het gebruik van 1B-LSD doken op in 2018, nadat het verscheen op de online markt voor onderzoekschemicaliën.

Subjectieve effecten omvatten visuele geometrie, hallucinatoire staten, tijdsvervorming, verhoogde introspectie, conceptueel denken, verbeterde muziekwaardering, euforie en ego-verlies. Gebruikerservaringen geven aan dat de subjectieve effecten van 1B-LSD zeer vergelijkbaar zijn met die van 1P-LSD. 1B-LSD fungeert als een prodrug voor LSD, wat betekent dat het in het lichaam wordt omgezet in LSD en vergelijkbare effecten produceert.

1b-lsd 150mcg blotters kopen

De chemie achter 1B-LSD

Om de effecten van 1B-LSD beter te begrijpen, moeten we eerst kijken naar de chemische structuur. 1B-LSD verschilt van LSD door de toevoeging van een butyryl-groep aan het lysergamide-molecuul. Deze kleine verandering kan significante gevolgen hebben voor de bindingspatronen en interacties van de stof in het lichaam.

Interactie met het brein

De interactie tussen 1B-LSD en het brein is een fascinerend aspect dat nog veel onderzoek vereist. Net als traditionele LSD wordt aangenomen dat 1B-LSD voornamelijk werkt op serotonine-receptoren in de hersenen, met name de 5-HT2A-receptor. Deze interactie kan een cascade van neurale reacties veroorzaken die verantwoordelijk zijn voor de bekende psychedelische effecten.

Werking van 1B-LSD

De werking van 1B-LSD kan worden omschreven als stimulerend en energiek. Gebruikers ervaren vaak een toename van fysieke activiteiten, zoals rennen, wandelen, klimmen of dansen. Het kan ook leiden tot verbeterde introspectie, creatief denken en een verhoogde waardering voor muziek. Euforie en ego-verlies kunnen zich ook manifesteren tijdens een 1B-LSD-ervaring.

1B-LSD-effecten

De effecten van 1B-LSD kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën: fysieke effecten, cognitieve effecten, Visuele effecten en Auditieve effecten.

Fysieke effecten

 • Stimulatie: Gebruikers ervaren doorgaans een energiek gevoel zonder dwang, wat resulteert in fysieke activiteiten.
 • Spontane lichamelijke gewaarwordingen: Ervaar intense en prikkelende sensaties die zich onvoorspelbaar door het lichaam verspreiden.
 • Lichamelijke euforie: Sommige gebruikers kunnen euforie ervaren, hoewel dit niet altijd consistent is.
 • Verbeterde tastzin: Gevoel van verbeterde tastzin is constant aanwezig tijdens de ervaring.
 • Stamina-verbetering: Gematigde toename van uithoudingsvermogen.
 • Onderdrukking van de eetlust: Verminderde eetlust kan voorkomen.
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk: Lichte toename van hartslag en bloeddruk.
 • Pupilverwijding: Pupillen worden groter.
 • Andere effecten: Verhoogde speekselproductie, moeilijkheden met plassen, overmatig gapen en koude extremiteiten.

Cognitieve effecten

 • Verhoogde analytische vaardigheden en introspectie: De ervaring stimuleert diep zelfonderzoek en conceptueel denken.
 • Emotionele versterking: Gevoelens en emoties worden intenser.
 • Creativiteit en focusverbetering: Verbeterde creativiteit en concentratie.
 • Gedachtesnelheid en desorganisatie: Gedachten kunnen versneld en soms chaotisch lijken.
 • Tijdsvervorming: De waarneming van tijd kan veranderen.
 • Geheugenonderdrukking en delirium: Het geheugen kan tijdelijk worden aangetast, en soms kan er sprake zijn van wanen en gedachteverschuivingen.
 • Persoonlijkheidsverandering en ego-verlies: Sommige gebruikers ervaren een verschuiving in persoonlijkheid en het verlies van het ego.
 • Versterkte muziekwaardering en gevoel voor humor: Muziek wordt intensiever en humor kan aanstekelijk zijn.

Visuele effecten

 • Kleurenversterking en verschuiving: Kleuren lijken helderder en kunnen van toon veranderen.
 • Bewegende patronen en geometrie: Voorwerpen kunnen smelten, ademen en vervormen.
 • Lichtsporen en nabeweging: Licht en beelden kunnen tracers en nabeelden achterlaten.
 • Diepte- en perspectiefverstoringen: De perceptie van diepte en perspectief kan veranderen.
 • Hallucinatoire beelden: Sommige gebruikers ervaren hallucinaties van zowel interne als externe objecten.

Auditieve effecten

 • Geluidsversterking en vervorming: Geluiden worden intenser en kunnen veranderen.
 • Auditieve hallucinaties: Sommige gebruikers horen geluiden die er niet zijn.

Multi-sensorische effecten

 • Synesthesie: Een zeldzaam en niet-reproduceerbaar effect waarbij zintuigen vermengd worden.

Conclusie

Hoewel 1B-LSD vergelijkbaar is met LSD en 1P-LSD, is het belangrijk om te benadrukken dat het nog steeds een potentieel krachtige psychedelische stof is die met de nodige voorzichtigheid moet worden behandeld bij het uitvoeren van jouw onderzoek. Gebruik altijd verantwoord en houd rekening met dosering, set en setting om de ervaring veilig en positief te houden. Omdat de wetenschappelijke literatuur over 1B-LSD nog beperkt is, is meer onderzoek nodig om een volledig begrip te krijgen van de effecten en risico’s van deze boeiende stof.

Onthoud dat alle informatie in deze blogpost is gebaseerd op anekdotische ervaringen en educatieve doeleinden dient. Voor nauwkeurige en actuele informatie over 1B-LSD, raadpleeg altijd betrouwbare bronnen en experts op het gebied van psychonautica en psychedelisch onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn Punten
Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.