2MMC kopen – hier moet je op letten

2MMC kopen

2MMC – ook bekend als 2-Methylmethcathinone – is een synthetisch cathinon en een chemische stof voor onderzoek die de laatste jaren aan populariteit wint. Het is een derivaat van het populaire middel Mephedrone (4MMC) en deelt een aantal vergelijkbare eigenschappen.

In dit artikel onderzoeken we de chemie van 2MMC, de effecten en ervaringen, hoe het zich verhoudt tot andere vergelijkbare stoffen en het onderzoek dat ernaar is gedaan. Wil je 2MMC kopen maar meer te weten komen over deze research chemical. Lees dan gerust verder!

Wat is 2MMC precies?

2MMC is, zoals hierboven al aangehaald, een research chemical die vaak gebruikt wordt voor recreatieve doeleinden. Het behoort tot de cathinon-klasse van chemicaliën en is een synthetisch derivaat van de natuurlijk voorkomende qat-plant. Het middel wordt volgens online-rapporten gebruikt vanwege zijn stimulerende effecten, die gevoelens van euforie, verhoogde energie en verhoogde alertheid kunnen veroorzaken. Vanwege het niet-geteste en niet-gereguleerde karakter is er echter beperkt wetenschappelijk onderzoek naar de effecten en mogelijke risico’s.

Dus 2MMC is een synthetisch cathinon dat wordt verkocht als research chemical en daarom alleen bedoeld is voor onderzoeksdoeleinden. Het is qua structuur en effecten vergelijkbaar met andere cathinonen, zoals Mephedrone en Methcathinone. Aangenomen wordt dat het minder krachtig is dan Mephedrone, maar toch vergelijkbare effecten produceert. 2MMC wordt meestal verkocht als een wit of gebroken wit poeder en kan oraal, opgeblazen (gesnoven) of geïnjecteerd worden. Het wordt vaak online verkocht als legal high, maar de legaliteit ervan kan per land of staat verschillen. In Nederland mag 2MMC legaal verkocht worden.

2MMC werking

2MMC is een synthetisch cathinon dat qua structuur lijkt op andere populaire designerdrugs zoals mephedrone en 4-MMC. De chemische formule is C11H15NO en het heeft een molecuulgewicht van 177.247 g·mol−1. Het middel is een wit kristallijn poeder dat meestal wordt ingenomen door snuiven, roken of orale consumptie.

De chemische structuur van 2MMC bestaat uit een bèta-ketogroep, een aminegroep en een fenylring met een methylsubstitutie aan de alfakoolstof. Deze structuur is vergelijkbaar met andere synthetische cathinonen, zoals mephedrone en 4-MMC, maar met een methylsubstitutie aan het alfakoolstofatoom van de fenylring. Aangenomen wordt dat deze vervanging de potentie van het medicijn verhoogt in vergelijking met andere cathinonen.

2MMC wordt meestal gesynthetiseerd door 2-methylpropanal te combineren met methylamine en een reductiemiddel, zoals natriumcyaanboorhydride, in aanwezigheid van een katalysator. Het resulterende product wordt vervolgens gezuiverd en gekristalliseerd om 2MMC in zijn uiteindelijke vorm te produceren. Hoewel de chemische structuur van 2MMC vergelijkbaar is met die van andere synthetische cathinonen, wordt aangenomen dat de methylsubstitutie aan de alfakoolstof van de fenylring het middel krachtiger maakt.

2MMC effecten en ervaringen

2MMC is een krachtig stimulerend middel dat gevoelens van euforie, verhoogde energie en verhoogde alertheid veroorzaakt. Gebruikers rapporteren vaak verhoogde zintuiglijke ervaringen, waaronder verbeterd zicht en tactiele sensaties. Gebruikers melden vaak een golf van energie en een gevoel van verhoogde zintuiglijke ervaringen, waaronder verbeterd zicht en tactiele sensaties. Het middel kan echter ook een reeks negatieve bijwerkingen veroorzaken, waaronder een verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk en uitdroging.

2mmc kopen

Online-rapporten suggereren dat de effecten van 2MMC dosisafhankelijk zijn, wat betekent dat hogere doses kunnen leiden tot intensere en potentieel gevaarlijke effecten. Sommige gebruikers hebben gemeld dat ze ernstige angst, paranoia en hallucinaties ervaren bij hogere doses, vooral in combinatie met andere drugs of alcohol. De duur van de effecten van 2MMC is ook afhankelijk van de wijze van toediening, waarbij orale consumptie langdurigere effecten heeft dan snuiven of roken. De effecten van het medicijn houden doorgaans tussen de 2 en 4 uur aan, met resterende effecten die tot 12 uur of langer aanhouden.

Vergelijkingen met gelijkaardige stoffen

2MMC wordt vaak vergeleken met andere synthetische cathinonen, waaronder mephedrone en 4-MMC. Hoewel de middelen vergelijkbare chemische structuren en effecten hebben, wordt 2MMC over het algemeen als minder krachtig beschouwd dan mefedron, maar krachtiger dan 4-MMC. Bovendien wordt 2MMC vaak vergeleken met andere stimulerende middelen, zoals cocaïne en amfetaminen, vanwege de effecten op het centrale zenuwstelsel.

Onderzoek naar 2MMC

Vanwege het niet-geteste en niet-gereguleerde karakter is er beperkt wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van 2MMC. Er zijn echter enkele onderzoeken uitgevoerd naar de potentiële risico’s en langetermijneffecten van het medicijn. Een studie wees uit dat chronisch gebruik van 2MMC resulteerde in langdurige veranderingen in het beloningssysteem van de hersenen, wat zou kunnen leiden tot verslaving en andere negatieve gedragseffecten. Een andere studie wees uit dat het medicijn bij langdurig gebruik leverbeschadiging en andere nadelige gezondheidseffecten kan veroorzaken.

Dit is wat we weten

2MMC is een krachtige synthetische cathinon die krachtige stimulerende effecten produceert. Hoewel het middel vaak gewild is vanwege zijn euforische en energetische effecten, betekent zijn niet-geteste en ongereguleerde aard dat er beperkt wetenschappelijk onderzoek is naar de effecten en mogelijke risico’s. Zoals met alle niet-geteste en niet-gereguleerde stoffen, is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van 2MMC en moeten gebruikers zich bewust zijn van de mogelijke risico’s die aan het gebruik ervan zijn verbonden.

Een reactie op “2MMC kopen – hier moet je op letten

  1. Domenico zegt:

    Vorrei farmi consigliare da voi una sostanza che crei forte libido senza avere impotenza sessuale io già acquisito PV da voi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.