3CMC effect – dit is wat we op dit moment weten

3CMC effect

3CMC kopen? 3-CMC – wat ook wel Clophedrone of 3-chloormethcathinon wordt genoemd – is research chemical die populair werd nadat 3MMC in oktober 2021 werd verboden door de Nederlandse overheid. Omdat 3MMC nu verboden is, wordt 3CMC online verkocht als 3MMC vervanger. Net als 3MMC, is 3CMC een synthetisch cathinon. In dit artikel willen we het hebben over de effecten van 3CMC. Dit is het 3CMC effect.

3CMC is een synthetisch cathinon

Synthetische cathinonen zijn door de mens gemaakte stimulerende middelen die chemisch verwant zijn aan cathinon, een stof die voorkomt in de qat-plant. Khat of qat is een struik die vooral groeit in Oost-Afrika en Zuid-Arabië en veel mensen in deze regio kauwen de bladeren vanwege hun milde stimulerende effecten. Het kauwen op qat of khat geeft effect dat tussen cafeïne en amfetamine in ligt. Naast de stimulerende werking, werkt het kauwen van de bladeren van de qat-plant ook opwekkend. Aangezien 3CMC verwant is aan deze plant, kan worden aangenomen dat 3CMC ook stimuleren en opwekkend werkt.

Is 3CMC de opvolger van 3MMC?

Volgens jellinek.nl werkt 3-MMC stimulerend en licht bewustzijnsveranderend. Daarnaast zorgt 3MMC ervoor dat je zich alert, euforisch en energiek gaan voelen en hebben gebruikers de neiging om contact te maken met anders en gaan ze daarom ook meer gaan praten. Het effect van 3MMC wordt daarom omschreven als een combinatie van tussen MDMA of XTC en cocaïne. Het innemen van 3MMC geeft echter niet alleen de gewenste effecten, er zijn ook heel wat bijwerkingen. Dat is dan ook de grootste reden waarom 3MMC werd verboden in 2021.

In veel opzichten heeft 3CMC heel wat vergelijkbare kenmerken met 3MMC en beide middelen worden daarom vaak aan elkaar gelinkt. Omdat de effecten van 3CMC toch milder zijn, wordt 3CMC soms het kleine broertje van 3MMC genoemd. Als je echter op zoek bent naar dezelfde effecten als 3MMC, dan zul je deze bij 3CMC niet vinden. Volgens trip reports op websites zoals de reddit-pagina voor researchchemicals zijn de effecten van de twee niet echt met elkaar te vergelijken. Als je nog meer te weten wil komen, lees dan ook ons artikel ‘3CMC vs 3MMC: dit moet je weten!’.

3CMC werking

Wil je 3CMC bestellen maar eerst meer te weten komen over de werking en effecten ervan? Als we meer te weten willen komen over de 3CMC effecten, kan het helpen om te kijken naar de werking van 3CMC. Zoals hierboven al aangehaald valt 3CMC onder de cathinonklasse en heeft een nauw verwante structuur met die van 3MMC. Net als amfetaminen zijn synthetische cathinonen psychomotorische stimulerende middelen die hun effecten uitoefenen door de normale functie van plasmamembraantransporters voor dopamine, noradrenaline en 5-HT te verstoren.

Ringgesubstitueerde cathinonen zoals mephedrone zijn volgens de National Library of Medicine in de Verenigde Staten transportersubstraten die de afgifte van neurotransmitters opwekken door de normale richting van de transporterflux om te keren – ook bekend als releasers – terwijl pyrrolidine-bevattende cathinonen zoals 3,4-methyleendioxypyrovaleron krachtige transporterremmers zijn die de opname van neurotransmitters blokkeren – ook bekend als blokkers.

3CMC effect: conclusie

Lage doses 3CMC produceren dus typische stimulerende effecten zoals verhoogde energie, verhoogde stemming en euforie, maar hoge doses of herhaald gebruik kunnen ernstige symptomen veroorzaken, waaronder hallucinaties. Het is daarom belangrijk goed te weten wat je in je handen hebt en hoeveel je gaat gebruiken. De effecten hangen hier in grote mate van af. Langdurig en herhaald gebruik is ten sterkste af te raden omdat de effecten dan kunne leiden tot psychose, tachycardie, hypertensie en hyperthermie.

3CMC kopen

3CMC bestellen? Bestel vandaag nog de allerhoogste kwaliteit 3CMC bij Lekkergaan.nl. 3CMC is een Research Chemical en is niet voor menselijke consumptie geschikt. Voor 17:30 besteld is morgen al in huis! Je kan bij ons gemakkelijk en veilig betalen met iDEAL, zoals je al gewend bent. 3CMC kopen doe je bij Lekkergaan.nl, de snelste, beste en goedkoopste Research Chemicals specialist van Nederland! Daarnaast bieden wij ook nog andere Research Chemicals aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn Punten
Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.