Het mogelijke verbod op 3CMC en Eutylone: wat zijn de reacties

verbod research chemicals

Op internet en bij verschillende vendors begin je nu te lezen dat een verbod op 3CMC en Eutylone nu echt eraan zit te komen. Met de recente verboden op 4MMC en 3MMC, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ook 3CMC en Eutylone aan de lijst van verboden research chemicals (RC’s) worden toegevoegd. Dit roept verschillende reacties op in online forums, waar mensen hun mening delen over de mogelijkheid van een verbod op deze stoffen en wat dit betekent voor de toekomst van RC’s. In deze blog zullen we zes verschillende opinies bespreken die worden gedeeld in deze forums.

Verwachtingen rondom een nieuw verbod

Personen op het forum drugsforum.nl speculeren over de kans dat er in de toekomst nieuwe RC’s op de markt komen die de effecten van 3MMC en 4MMC kunnen evenaren. Sommigen geloven dat 3-FMC in de buurt zou kunnen komen, maar anderen zijn bezorgd dat het verbieden van stoffen alleen maar zal leiden tot een toename van potentieel schadelijkere stoffen.

Ervaring met research chemicals

Een persoon deelt zijn ervaring met verschillende RC’s, waarbij hij aangeeft dat de nieuwe RC’s die op de markt komen vaak zwakker en schadelijker zijn. Zo geeft hij aan dat 3FMC een naar gevoel geeft en in geen enkel opzicht vergelijkbaar is met 3CMC. Hoewel hij het verbod op deze stoffen niet erg vindt, vindt hij het wel jammer voor degenen die er wel van genieten.

Mogelijkheid van nieuwe ontwikkelingen

Een persoon stelt de vraag of nieuwe RC’s altijd zwakker en schadelijker worden, of dat het mogelijk is dat er in de toekomst stoffen kunnen worden ontwikkeld die 3MMC alsnog kunnen overtreffen. Hierop wordt opgemerkt dat na het verbod op fentanyl steeds sterkere analogen, zoals carfentanyl, op de markt zijn gekomen. Dit roept vragen op over de veiligheid van nieuwe stoffen.

Dalende nummers en effecten

Een ander persoon merkt op dat de RC’s steeds lagere nummers krijgen, zoals 4mmc, 3mmc, 2mmc, en vraagt zich af of er in de toekomst de mogelijkheid is dat er een stof als 5mmc zou kunnen worden ontwikkeld. Een ander persoon voegt hieraan toe dat de nummers lager worden en niet hoger, wat zou kunnen duiden op zwakkere effecten. Dit roept twijfels op over het potentieel van nieuwe stoffen.

Speculaties en snel voorraad inslaan

Een persoon deelt dat hij aanbiedingen heeft gekregen voor korting op 3CMC en eutylone (die op dit moment ook gelden op de website van Lekkergaan.nl) en dat de kans op nieuwe vervangende RC’s op de markt groot is. Hij geeft aan dat de RC’s waarschijnlijk zwakker en schadelijker zullen worden, en dat hij persoonlijk niet vindt dat dit erg is, maar wel zuur voor degenen die er wel van houden. Een andere persoon vermeldt dat hij de mail over het mogelijke verbod heeft ontvangen en snel wil inslaan voordat het verbod van kracht wordt.

Discussie over “veilige” uppers

Een interessante discussie ontstaat over “veilige” uppers en de schadelijkheid van verschillende stoffen. Een forumlid benoemt bijvoorbeeld dat alle uppers in essentie eigenlijk schadelijk zijn, maar sommige worden als minder schadelijk beschouwd, zoals methylfenidaat. Andere forumleden delen hun favoriete uppers, waarbij een persoon 3-meo-pce aanbeveelt als een van de beste stoffen naast 6-apb.

De meningen zijn verdeeld

De meningen op online forums over het mogelijke verbod op 3CMC en Eutylone zijn verdeeld. Sommige mensen maken zich zorgen over de mogelijkheid van nieuwe, potentieel schadelijkere stoffen die de plaats van de verboden stoffen zouden kunnen innemen. Anderen zijn het eens met het verbod en vinden dat RC’s vaak te schadelijk zijn en beter vermeden kunnen worden.

De discussie over reseach chemicals laat zien dat mensen verschillende opvattingen hebben over welke stoffen als minder schadelijk kunnen worden beschouwd. Al met al roept het mogelijke verbod op 3CMC en Eutylone interessante vragen op over de toekomst van RC’s en het gebruik ervan. Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen bij het gebruik van deze stoffen en op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen in de wetgeving.

Het volgende betoog is gebaseerd op de meningen en standpunten gedeeld door individuen op een online forums. Het weerspiegelt niet de mening van Lekkergaan.nl, maar is een verzameling van persoonlijke opinies. We willen benadrukken dat het belangrijk is om verantwoordelijkheid te nemen voor onze keuzes en te beseffen dat het gebruik van deze stoffen risico’s met zich meebrengt. Als lezers worden aangemoedigd om zelfstandig onderzoek te doen en te overwegen wat het beste is voor hun gezondheid en welzijn. Bewustwording van mogelijke verboden en de gevolgen ervan is van cruciaal belang voor de veiligheid van individuen en de samenleving als geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.