3CMC kopen: dit moet je weten bij het bestellen van 3CMC

3-CMC of 3CMC – ook bekend als 3-Chloromethcathinone en clophedrone – is een stimulerend middel van de cathinone-klasse en 3CMC kopen kan als research chemical online in smartshops zoals deze van Lekkergaan.nl. Je kunt in onze online smarthop 3CMC bestellen als vervanger van 3MMC. De namen 3CMC en 3MMC lijken goed op elkaar, dat is natuurlijk opzettelijk zo gekozen. Over het middel 3CMC is niet heel veel geweten en de informatie die we hebben over de werking en effecten komt van de gebruikers ervan. Het is niet volledig bekend hoeveel mensen 3CMC kopen en testen.

De 3MMC vervanger

3CMC bestellen kan sinds 2013 of 2014 in heel wat Europese landen. 3CMC kopen is legaal, maar kan alleen als research chemical. 3-CMC is sinds het verbod in oktober 2021 in Nederland op de markt gebracht als de vervanger van 3-MMC. De productie, handel en het bezit van 3MMC is sinds 28 oktober van 2021 namelijk strafbaar geworden. Het gebruik van 3MMC was in korte tijd flink gestegen in Nederland en omdat er te veel incidenten waren heeft de Nederlandse overheid ervoor gekozen om het te gaan verbieden. 3MMC staat nu dus op Lijst II van de Opiumwet en is daarmee vanaf sinds eind 2021 officieel een verboden drug. Dit is wat de Nederlandse Rijksoverheid over het verbod communiceerde:

“3-MMC staat op Lijst II van de Opiumwet en is daarmee vanaf vandaag, 28 oktober, officieel een verboden drug. Dat betekent dat productie, handel en bezit van deze designerdrug strafbaar is. Het verbod volgt op een toename van gebruik van 3-MMC, met name onder jongeren, en een stijging van het aantal gezondheidsincidenten. De drug heeft potentie tot verslaving en er zijn gezondheidsrisico’s aan verbonden, zoals hartritmestoornissen, een verhoogde bloeddruk of lichaamstemperatuur en rusteloosheid, die vaak aanleiding geven voor medische zorg.”

Het Nederlandse kabinet werkt momenteel aan een breder verbod op designerdrugs, ook wel NPS (nieuwe psychoactieve stoffen) genoemd. Naast het verbod op 3MMC, wil de ook gaan inzetten op voorlichting en preventie. Zo heeft het Trimbos-instituut – dat onderzoek doet naar mentale gezondheid en het gebruik van alcohol, tabak en drugs – een informatieve folder gemaakt om de (potentiële) gebruikers van designer drugs te voorzien van informatie over de risico’s van het gebruik van bepaalde middelen. Wij geloven er ook zelf in dat het voorzien van zoveel mogelijk informatie de beste manier is om misbruik tegen te gaan.

3CMC poeder kopen

3MMC bijwerkingen

3CMC kopen? Het gebruiken van 3MMC geeft echter niet alleen de gewenste effecten, er zijn ook heel wat bijwerkingen. Dat is natuurlijk ook de belangrijkste reden waarom het middel nu verboden is. Ongewenste effecten zijn volgens het Trimbos instituut – dat onderzoek doet naar mentale gezondheid en het gebruik van alcohol, tabak en drugs –  slapeloosheid, agitatie, hallucinaties, hoofdpijn, een verhoogde bloeddruk, zeer snelle hartslag en hartkloppingen, spierspanning, verminderde eetlust en een verhoogde lichaamstemperatuur. Daarnaast hebben gebruikers door de ongeremdheid en hunkering vaak de neiging om (overmatig) bij te nemen.

4MMC vs 3MMC

3CMC wordt gezien als de opvolger van 3MMC maar was zelf de opvolger van 4MMC, dat in 2012 verboden werd in Nederland. Mefedron of 4-MMC is net als 3MMC een amfetamine-achtige stof en werkt stimulerend en licht bewustzijnsveranderend. In vergelijking met 4MMC, heeft 3MMC een minder euforisch effect. In vergelijking met 4MMC, zit bij 3-MMC de methylsub op de 3e positie van de aromatische ring. Meestal is de 3e positie wat minder actief voor de sertonine receptor, en weer meer op de dopamine- en noradrenaline-receptoren. Dat heeft als gevolg dat 3MMC waarschijnlijk minder euforisch werkt maar je wel een goed gevoel van jezelf krijgt. Daarom zou 3MMC verslavender kunnen zijn.

3CMC werking

3CMC bestellen? 3-CMC is een research chemical van de Cahtinonklasse en wordt daarom gezien als het alternatief voor 3MMC. Hoe zit het met de werking van 3CMC? Uit informatie die online beschikbaar is, valt af te leiden dan de werking vrij kort is en na anderhalf uur is het toppunt normaal gezien bereikt. Het effect van 3CMC duurt in totaal tussen de 2 en 4 uur maar de nawerkingen kunnen 4 tot 12 uur blijven duren. Sommigen melden dat ze 1 tot 2 uur onder invloed zijn, terwijl anderen beweren 5-6 uur de effecten te voelen. Het hangt dus af van persoon tot persoon.

3-CMC wordt vooral geslikt maar kan ook nasaal gebruikt worden en kan dan een prikkend gevoel in de neus veroorzaken bij het innemen. Dit prikkelend gevoel is echter van korte duur en de high begint bij het nasaal innemen al na 10 minuten. Bij het slikken duurt het langer voor de effecten optreden, omdat het langer duurt voor de stof in het bloed opgenomen wordt.

3CMC is een Cathinon

Zoals hierboven aangehaald is 3-CMC een research chemical van de Cahtinonklasse. Cathinon is een werkzaam bestandsdeel gevonden in qat. Deze plant groeit in Oost-Afrika en in Zuid-Arabië, en de inwoners van deze regio’s kauwen vaak qat vanwege de stimulerende eigenschappen. Synthetische cathinonen is de naam die wordt gegeven aan middelen die verband houden met de natuurlijk voorkomende qat-plant. Dit zijn stimulerende middelen, wat betekent dat ze de berichten tussen de hersenen en het lichaam versnellen en daarom vergelijkbare effecten hebben als amfetaminen. De meeste cathinonen worden verkocht als een fijn wit, gebroken wit of geelachtig poeder, maar sommige kunnen echter ook bruin van kleur zijn.

Synthetische cathinonen maken een deel uit van een groep middelen die bekend staat als New Psychoactive Substances (NPS). NPS’s of ook wel onderzoekschemicaliën genoemd, zijn een reeks stoffen die halverwege de jaren 2000 voor het eerst op de markt verschenen. Cathinonen binden zich aan monoaminetransporters voor dopamine, serotonine en noradrenaline, wat voor de sympathicomimetische eigenschappen ervan zorgt. Net als cocaïne en amfetaminen hebben deze synthetische cathinonen bepaalde effecten waar mensen naar op zoek zijn en worden ze daarom soms gebruikt ter vervanging van de traditionele illegale drugs. De structuur van cathinonen is simpel gezegd vergelijkbaar met die van dopamine, een neurotransmitter die een grote rol speelt in de beloningen of bevrediging die we voelen.

3CMC capsules kopen

3CMC effecten

De effecten dat 3CMC kan veroorzaken zijn: zich socialer voelen, verhoogde zin in seks en zich over het algemeen opgewonden voelen. Bijwerkingen kunnen zijn: extreme agitatie en in sommige gevallen geweldadiger gedrag. Bij een hogere dosis kan 3CMC ook leiden tot hallucinaties, dat betekent dat je gewaarwordingen en beelden gaat ervaren die echt lijken maar dat eigenlijk niet zijn. Synthetische cathinonen zoals 3CMC beïnvloeden iedereen anders, gebaseerd op: de ingenomen hoeveelheid, iemands lengte, gewicht en gezondheid, of de persoon eraan gewend is het te gebruiken, of er rond dezelfde tijd andere drugs worden ingenomen, de sterkte en kwaliteit van het product (wat kan variëren van partij tot partij). Hoewel we nog niet veel weten, ontdekten onderzoekers dat synthetische cathinonen zoals 3CMC chemisch vergelijkbaar zijn met drugs zoals amfetaminen, cocaïne en MDMA.

Andere 3MMC alternatieven

Omdat 3MMC sinds 2021 verboden is, kun je nu 3CMC bestellen als alternatief. 3CMC is echter niet het enige alternatief voor 3MMC dat op de markt is gekomen, er zijn heel wat alternatieven beschikbaar. De meest prominente alternatieven voor 3MMC zijn – naast 3CMC natuurlijk – 2MMC, 2FMA en 3MMA. 3CMC en 2MMC vallen onder de categorie cathinonen en 2FMA net als 3MMA onder de categorie gefluoreerden.

Verschil cathinonen en gefluoreerden

Zoals hierboven al aangehaald zijn synthetische cathinonen de naam die wordt gegeven aan middelen die verband houden met de natuurlijk voorkomende qat-plant. Dit soort cathinonen zijn stimulerende middelen, wat betekent dat ze de berichten tussen de hersenen en het lichaam versnellen en daarom vergelijkbare effecten hebben als bijvoorbeeld amfetaminen. Cathinonen en gefluoreerden hebben heel wat gelijkenissen maar verschillen toch van elkaar. 2FMA is bijvoorbeeld een onderdeel van een reeks nieuwe gefluoreerde amfetamine analogen. Dit wil ook zeggen dat het 2FMA molecuul op het amfetamine molecuul lijkt. Beide cathinonen en gefluoreerden kunnen hebben soortgelijke effecten als amfetamines.

Wat is 2MMC?

Ook 2MMC – ook bekend als 2-Methylmethcathinone of 2-MMC – wordt als alternatief aangeboden omdat 3MMC sinds oktober 2021 verboden is in Nederland. De twee namen lijken daarom ook opzettelijk op elkaar. 2MMC komt uit dezelfde groep stoffen als 3-MMC en 4-MMC, dat wil zeggen de synthetische cathinonen. De effecten lijken daarom ook op de middelen uit deze groep. 2MMC staat er wel om bekend een milder effect te hebben dan 3MMC. Je krijgt meer energie van 2MMC maar je wordt er niet noodzakelijk vrolijker van. De werking van 2MMC duurt ongeveer 3 tot 6 uur 2MMC bestellen kan in kristal of poeder vorm.

Hoe zit het met de werking 2MMC? De effecten van 2MMC variëren van persoon tot persoon, maar worden over het algemeen omschreven als stimulerend te zijn. Veel hangt uiteraard af van de dosering ervan. 20-50 mg dat oraal wordt ingenomen, wordt op online forums gezien als een lichte dosering, 50-100 mg als gemiddeld en 100-135 als een sterke. Op het internet valt te lezen dat 2MMC een sterkere stimulerende werking heeft dan 3MMC en in veel opzichten vergeleken kan worden met de effecten van middelen zoals speed of amfetamines.

Wat is 2FMA?

2FMA behoort dus niet tot de groep cathinonen maar tot de gefluoreerden. 2FMA is een synthetisch molecuul van 2-fluor-N-a-dimethylbenzeenethanamine, monohydrochloride en 1-(2-fluorophenyl)-N-methylpropan-2-amine. Volgens trip reports op bijvoorbeeld de 2FMA reddit-pagina zijn de subjectieve effecten van deze substantie stimulatie van de hersenen, focusverbetering, motivatieverbetering, verhoogd libido, onderdrukking van eetlust en euforie. Volgens de PsychonautWiki pagina word de effecten 2FMA meestal beschouwd als zeer energiek en stimulerend, op een manier die wel iets zwakker werkt dan methamfetamine, maar sterker dan die van bijvoorbeeld modafinil, cafeïne en methylfenidaat.

Hoe zit het met chemische werking van 2FMA? 2FMA is eenvoudig gezegd een synthetisch molecuul van de gesubstitueerde amfetamineklasse. Moleculen van de amfetamineklasse bevatten een fenethylaminekern met een fenylring gebonden aan een aminogroep (NH2) via een ethylketen met een extra methylsubstitutie bij Rα (d.w.z. amfetaminen zijn alfa-gemethyleerde fenethylaminen). 2FMA bevat een methylgroep gebonden aan de terminale amine RN van de amfetaminekern, een substitutie die het deelt met methamfetamine.

Wat is 3MMA?

3MMA of 3-Methoxy-4-methylamfetamine (MMA) is een entactogeen en stof uit de klassen  fenethylamine en amfetamine. 3MMA is ook een entactogene stimulant net als 3MMC maar volgens online-rapporten kan het toch niet zo makkelijk worden gezien als een 3MMC alternatief. De effecten van 3MMA valt volgens online-rapporten meer te vergelijken met 4-FMA. Voor wat betreft het effect wordt het beschreven als een mix tussen MDMA, LSD en amfetamine. De aanwezige methoxy-groep zou volgens online gebruikers de psychedelische effecten kunnen verklaren. Deze groepen zijn vaak in meervoud aanwezig bij psychedelische phenethylamines zoals mescaline, TMA-x, DOx en 2C-x.

De effecten van 3MMA worden op online forums beschreven als een stimulerend te zijnl, dat helpt bij het verkrijgen van meer focus en scherpheid van de geest. Het 3MMA effect wordt online omschreven als het geven van een energie boost en geeft je meer focus. Andere effecten die op internet worden beschreven zijn euforie, tintelend gevoel in het lichaam, muziek klinkt beter en meer zin in seks. Deze online-rapporten spreken ook over een verminderde eetlust en dit product kan rusteloosheid en slapeloosheid veroorzaken.

3CMC kopen: conclusie

Wil je 3CMC bestellen als vervanger van 3MMC? In veel opzichten kunnen de effecten van 3CMC vergeleken worden met die van 3MMC maar er zijn toch verschillen. De subjectieve effecten van 3CMC zijn naar verluidt vergelijkbaar, maar zwakker, dan die van 3-MMC. Het verschil in effect geldt eigenlijk voor alle research chemicals die allemaal een andere chemische samenstelling hebben en daarom ook altijd (lichtjes) van elkaar afwijken. De effecten van 3CMC zijn stimulatie, angstonderdrukking, ontremming, verbeterde empathie en gezelligheid, ontspanning, verhoogd libido en euforie. Het is echter ook zo dat gebruikers 3CMC graag dwangmatig gaan bijnemen, en goed weten doseren is daarom essentieel.

3CMC bestellen doe je bij LEKKERGAAN.nl. Wij bieden 3CMC Kristallen, 3CMC Poeder en 3CMC Capsules aan. Twijfel je over welk product het beste bij jou past? Neem dan het 3CMC Twijfelpakket. Daarnaast bieden wij ook overige producten die de hobby chemicus kunnen ondersteunen.

De beste kwaliteit 3CMC morgen al in huis! 3CMC bestellen doe je voor 17:30 om het de volgende dag te hebben. Je kan gemakkelijk en veilig betalen met iDEAL. Wij doen er alles aan om onze producten zo snel mogelijk bij jou te krijgen. Begin vandaag al aan jouw onderzoek. Wij verkopen alleen de allerhoogste kwaliteit 3CMC, laboratorium getest.

Mijn Punten
Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.