De verschillen tussen 3MMC, 2FMA, 3FMA en 4FMA

research chemicals kopen

Wil je research chemicals kopen, maar wil je weten wat de verschillen zijn? 3-MMC – dat ook wel als ‘Poes’ of ‘3M’ genoemd wordt – werd vooral verkocht als een kristalachtig poeder nadat het in 2012 op de markt kwam. Deze stof lijkt erg op 4-MMC – ook bekend als ‘Mephedrone’ of ‘Miauw’ – en werd populair nadat 4-MMC in 2012 verboden werd. 3-MMC staat echter sinds recent ook op Lijst II van de Opiumwet nadat het in oktober 2021 officieel een verboden middel werd in Nederland.

Sinds 3-MMC in Nederland verboden is, zijn veel alternatieven op de markt gekomen die beweren een waardige vervanger te zijn van 3-MMC. In deze blogpost bespreken we 2FMA, 3FMA en 4FMA, die online verkocht worden als alternatief voor 3-MMC. Wat zijn de chemische verschillen tussen de drie, hoe verschilt de werking en hoe zit het met de effecten van 2FMA, 3FMA en 4FMA. Ook 3-CMC poeder wordt gezien als een alternatief of vervanger voor 3-MMC, maar werd al behandeld in de blog post genaamd ‘3CMC vs 3MMC: dit moet je weten!’. 3-CMC bestellen en morgen in huis hebben kan bij Lekkergaan.nl.

3MMC werking

Alhoewel 3-MMC niet meer verkrijgbaar is, willen we toch kijken naar de werking van 3-MMC. Het is een “structureel analoog” van mephedrone, wat dat betekent het een verbinding is met een structuur die lijkt op die van een andere verbinding, maar daarvan verschilt met betrekking tot een bepaalde component. In de biochemie betekent dit dat het een stof is die vergelijkbaar is met, maar niet identiek is aan een andere. Bij het research chemicals kopen, is het belangrijk goed te weten wat de werking is.

3-MMC is, net als bijvoorbeeld NEP en 4-CMC, een lid van de groep synthetische cathinonen, die allemaal derivaten zijn van cathinone. Synthetische cathinonen staan bekend om hun oppeppende werking. Alhoewel 3-MMC niet voldoende wetenschappelijk onderzocht is, lijkt het erop dat deze stof de heropname van noradrenaline afremt en daarnaast de dopamine-activiteit verhoogt in het brein. Daarnaast heeft het ook een effect op serotonine-activiteit.

Serotonine is een neurotransmitter met een overwegend stimulerende werking en een tryptamine die invloed heeft op de stemming, zelfvertrouwen, emoties, libido, eetlust, en meer. Serotonine wordt met andere woorden gezien als een verbeteraar van je stemming en geluksniveau. Daarnaast heeft deze stof echter ook een invloed op andere geestelijke en lichamelijke processen. Denk bijvoorbeeld aan het al dan niet geven van pijnprikkels, temperatuurregulatie van het lichaam en ook seksuele functies. Een verlaagde hoeveelheid aan serotonine kan leiden tot depressieve gevoelens.

3-MMC effecten

De effecten van 3-MMC zijn stimulerend, een tinteling in het lichaam, een gevoel van euforie, een versterking van empathie, zin in genegenheid en gezelligheid, zich gelukkig voelen, een hoger bewustzijn en een verhoogde waardering voor muziek en andere sensaties. Volgens trip reports voelen gebruikers zich bij het gebruiken van 3MMC meer alert, licht euforisch en krijg je er meer energie van. Daarnaast krijg je zin om contact te maken met anderen, heb je behoefte om meer te praten en krijg je er meer zelfvertrouwen van. Aan de effecten kan worden afgeleid dat de effecten een combinatie vormen van MDMA / XTC en cocaïne.

In de herfst van 2020 maakten vele Nederlanders kennis met dit middel nadat de documentaire ‘Verdoofd’ een 27-jarige man toonde die zei dat hij al dagen niet meer kon slapen na het gebruiken van 3-MMC. Ongewenste effecten zijn volgens het Trimbos instituut – dat onderzoek doet naar mentale gezondheid en het gebruik van alcohol, tabak en drugs –  slapeloosheid, agitatie, hallucinaties, hoofdpijn, een verhoogde bloeddruk, zeer snelle hartslag en hartkloppingen, spierspanning, verminderde eetlust en een verhoogde lichaamstemperatuur. Daarnaast hebben gebruikers door de ongeremdheid en hunkering vaak de neiging om (overmatig) bij te nemen en dat is vaak waar het gevaar zich schuilt.

2FMA kopen

2FMA: wat is dat?

Wat is 2FMA? 2-FMA is een synthetisch molecuul van 2-fluor-N-a-dimethylbenzeenethanamine, monohydrochloride en 1-(2-fluorophenyl)-N-methylpropan-2-amine. Dat betekent dat 2-FMA een stimulerende stof is, van de amfetamine klasse. De stof is een structureel analoog van methamfetamine en is ook verwant aan 2-FA, 3-FA en 4-FMA. 2-FMA produceert zijn stimulerende effecten door in te werken op dopamine- en noradrenaline receptoren in de hersenen.

2FMA effecten

Volgens trip reports op het internet zijn de effecten van 2FMA de stimulatie van de hersenen, meer euforie, een betere focus en hogere motivatie, maar ook een verhoogd libido en de onderdrukking. Gebruikers van 2-FMA melden niet alleen dat het iemand zijn of haar focus kan verbeteren, maar ook dat het ook kan helpen om meer gedaan te krijgen in een kortere tijd. Iemand die zich op een bepaalde taak wil gaan concentreren kan daarom voordelen ondervinden bij het gebruiken van deze stof.

4FMA: wat is dat?

4-FMA, of 4-Fluormethamphetamine, is een stimulerend middel dat werkt als en CYP450-remmer. Dat betekent dat het metabolisme van methamfetamine vermindert. Stimulerende middelen zoals 4FMA prikkelen het zenuwstelsel en verhogen de fysiologische functie. 4FMA is volgens de 4FMA psychonaut-pagina een synthetisch molecuul van de gesubstitueerde amfetamine familie. Moleculen van deze klasse bevatten een fenethylamine kern met een fenylring gebonden aan een aminogroep (NH2) via een ethyl keten met een extra methyl substitutie op Rα. De term “amfetamine” is samenvoeging van alfa-methylfenethylamine.

4FMA effecten

De effecten van 4FMA worden op 4FMA reddit-pagina’s beschreven als een mix tussen 4-FA en 2-FMA. De stimulatie die 4-FMA genereert, kan worden omschreven als een mix tussen een typische entactogene stimulatie en de stimulatie van methamfetamine. Er wordt bijvoorbeeld verondersteld dat het entactogene effect de hoofdwerking van MDMA is. Een erg sterke variant van amfetamine is methamfetamine. Naast de stimulerende werking door een verhoogde afgifte van noradrenaline, heeft amfetamine ook een flinke euforische werking doordat het sterk werkt op de afgifte van dopamine. Vrijwel alle drugs stimuleren direct of indirect de afscheiding van de neurotransmitter dopamine.

4FMA kopen

Wat is 3FMA?

3FMA wordt bij Lekkergaan.nl niet verkocht, daarom hebben we het even kort over dit middel. 3-FMA staat voor 3-Fluoromethamphetamine en is een stof uit de gefluoreerden klasse en wordt verkocht als een research chemical. De chemische structuur van 3-FMA lijkt heel erg op die van 2-FMA, 3-FA en 4-FMA. Hoewel 3-FMA niet even grondig onderzocht werd als amfetaminen, wordt momenteel aangenomen dat het, net als andere gesubstitueerde amfetaminen met substituties op vergelijkbare posities, hoogstwaarschijnlijk in de eerste plaats werkt als een drievoudig vrijmakend middel van serotonine, dopamine en noradrenaline.

Is 2FMA, 3FMA of 4FMA een alternatief voor 3MMC?

Alhoewel 2-FMA, 3-FMA en 4-FMA soms gezien worden als een 3-MMC alternatief, is dit eigenlijk helemaal niet het geval. In veel opzichten kunnen stoffen zoals 3-CMC, 2-MMC in zekere zin meer gezien worden als een 3-MMC vervanger. Het is wel zo dat 2-FMA, 3-FMA en 4-FMA bepaalde effecten vertonen die ook ervaren worden bij het gebruiken van 3MMC. De chemische structuur is echter helemaal anders. 3-MMC, 3-CMC en 2-MMC vallen onder de familie cathinonen waar 2-FMA, 3-FMA en 4-FMA onder de gefluoreerden vallen.

Research Chemicals kopen

De beste kwaliteit Research Chemicals kopen doe je bij Lekkergaan.nl. Wij verkopen alleen de allerhoogste kwaliteit Research Chemicals, laboratorium getest. Bij Lekkergaan.nl verkopen we onder meer 3CMC poeder (de 3MMC vervanger), 3CMC kristallen, 2F Ketamine kristalpoeder, 2MMC poeder, 3CMC capsules, a-PiHP kristalbrokken, 4FMA poeder, 4FMPH, 2MMC kristallen, 2F Ketamine kristalbrokken, 2FMA poeder, 2-CB-FLY pellets, etc. De bestelling wordt anoniem en discreet verzonden met onze vaste koeriersdienst.

Vandaag besteld = morgen in huis!

Bestel je de Research Chemicals voor 17:30? Dan heb je jouw Research Chemicals de volgende dag al in huis! Hoe geweldig is dat? Sneller kan niet. Research Chemicals bestellen doe je bij Lekkergaan.nl. Wij zijn één van de grootste en meest betrouwbare Research Chemicals leverancier van Nederland. Ook kan je bij ons gemakkelijk en veilig betalen met iDEAL en Bancontact, net zoals je gewend bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn Punten
Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.