Wat je moet weten over de geschiedenis van poppers

Poppers kopen

Wil je poppers kopen maar eerst meer leren over de geschiedenis van poppers. Je hebt groot gelijk wat de historie van poppers is ongelofelijk interessant. De geschiedenis van poppers gaat terug tot het einde van de 19e eeuw, toen ze voor het eerst werden gesynthetiseerd en gebruikt als medicijn voor verschillende aandoeningen zoals angina en hartaandoeningen. In deze blog post gaan we dieper in op het vroege gebruik van poppers, de chemische structuur en wat de invloed is op de hersenen, de subjectieve effecten, hun populariteit in de homogemeenschap en hun huidige juridische status.

Wat zijn poppers?

Wil je poppers bestellen maar weet je niet precies wat ze zijn? Wij helpen je verder. Poppers zijn een groep vluchtige vloeibare stoffen, ook wel bekend als alkylnitrieten, die al tientallen jaren recreatief worden gebruikt. Ze worden ingeademd en wanneer de stoffen het lichaam binnenkomen, verwijden ze de bloedvaten en verhogen ze de bloedtoevoer naar de hersenen, wat het karakteristieke gevoel van “head rush” als gevolg heeft. Poppers hebben ook een ontspannend effect op glad spierweefsel, daarom werden ze oorspronkelijk gebruikt om hartaandoeningen te behandelen. Wat is het effect van het gebruiken van poppers? Het is algemeen bekend dat ze een gevoel van euforie en meer energie geven, samen met een ontspannend effect op de spieren.

Poppers kopen

Oorspronkelijk gebruik van Poppers

Poppers werden voor het eerst gesynthetiseerd in 1844 door Antoine Jérôme Balard, een Franse chemicus. De Franse scheikundige staat ook bekend omdat hij de ontdekker is van het element broom. Met betrekking tot poppers duurde echter tot het einde van de 19e eeuw voordat ze voor het eerst als medicijn werden gebruikt. In 1867 werd ontdekt dat het eerste alkylnitriet, amylnitriet, therapeutische eigenschappen had en poppers werden daarom gebruikt om angina en hartaandoeningen te behandelen. Amylnitriet werd toegediend door kleine glazen capsules met de vloeistof open te breken, die vervolgens moesten worden ingeademd.

Poppers werden gedurende de 20e eeuw alleen gebruikt als medicijn voor hartaandoeningen en helemaal niet als recreatieve drug. Het duurde maar liefst tot de jaren zestig en zeventig voordat poppers aan populariteit begonnen te winnen als echte partydrug. Nitroglycerine verving namelijk amylnitriet als de behandeling van angina, en de medische vraag naar poppers nam af. Ondertussen werden poppers een van de vele favoriete drugs voor GI’s tijdens de oorlog in Vietnam. Daarnaast werd de populariteit van poppers grotendeels gedreven door de homogemeenschap, die poppers gebruikte als een manier om feestjes en clubben nog leuker te maken.

Werking poppers

Wil je poppers kopen maar eerst meer te weten komen over de werking ervan? Dat is logisch! Poppers behoren tot een klasse middelen die alkylnitrieten worden genoemd. Alkylnitrieten zijn vaatverwijders die ervoor zorgen dat uw bloedvaten verwijden en jouw bloedstroom toeneemt. De vaatwanden verwijden zich met als gevolg dat de bloeddruk sterk daalt. Een halve minuut na de inname is de bloeddruk op zijn laagst en na anderhalve minuut is die weer normaal. Poppers zijn typisch samengesteld uit een nitrietgroep (-NO2) bevestigd aan een alkylgroep, zoals een propyl- of amylgroep. Het meest voorkomende type popper is amylnitriet, dat de chemische formule C5H11NO2 heeft.

Effecten poppers

Hoe voel je je bij poppers? Wanneer ze worden ingeademd, leiden poppers tot een onmiddellijke high die symptomen omvat zoals een verhoogde hartslag, duizeligheid en gevoelens van euforie. Omdat ze ook de spieren in je vagina en anus ontspannen, gebruiken sommige mensen poppers tijdens seks. Poppers maken het ook zo dat aanraken prettig erotisch aanvoelt. Als poppers worden genomen net voor een een opkomend orgasme wordt het klaarkomen volgens online-rapporten versterkt. Dit kan leiden tot een verhoogd gevoel van plezier en verhoogde seksuele ervaringen. Wees echter altijd voorzichtig met poppers. Overmatig gebruik kan namelijk leiden tot hoofdpijn, desoriëntatie en zelfs bewustzijnsverlies.

Poppers in de homowereld

Poppers in de homowereld

Poppers worden al heel lang gebruikt binnen de LGBTQ+-gemeenschap, vooral onder homoseksuele mannen. Ze zijn ontzettend populair binnen de homogemeenschap, omdat ze vaak worden gebruikt als partydrug in homoclubs en -bars. Ze worden natuurlijk ook gebruikt als spierverslapper tijdens anale seks. Het gebruik van poppers was zo wijdverbreid in de homogemeenschap dat ze soms zelfs ‘vloeibaar goud’ werden genoemd. Het gebruik van poppers is natuurlijk niet beperkt tot de homogemeenschap, en ze worden gebruikt door mensen van alle seksuele geaardheden. Poppers zijn vrij eenvoudig te gebruiken, de verdampte aroma’s worden simpelweg via de neus ingeademd en dat maakt ze heel praktisch.

Conclusie

Poppers hebben een lange en interessante geschiedenis, van hun oorsprong als medicijn tegen hartaandoeningen tot hun huidige status als populaire partydrug. Ze werken chemisch door de bloedvaten te verwijden en de bloedtoevoer naar de hersenen te vergroten, wat leidt tot het karakteristieke gevoel van “head rush”. Omdat ze de anale spieren relaxen zijn ze heel populair in de homogemeenschap en worden vaak gebruikt als spierverslapper tijdens seksuele activiteiten.

Poppers kopen

Wil je poppers kopen? Lekkergaan.nl is één van de grootste en meest betrouwbare Research Chemicals leveranciers van Nederland. LEKKERGAAN.nl bied scherpe tarieven voor grotere hoeveelheden. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op.

Een reactie op “Wat je moet weten over de geschiedenis van poppers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.