Verbod ADB-BUTINACA: dit is de reden

verbod research chemicals

Vanaf 16 april 2024 is de verkoop en het bezit van de research chemical ADB-BUTINACA verboden in Nederland. Dit besluit werd recent bekendgemaakt in het Staatsblad en volgt op een reeks internationale beslissingen, waaronder een belangrijke stemming door de Commissie voor verdovende middelen (CND) van de Verenigde Naties op 15 maart 2023. Dit verbod markeert een significante verandering in de regelgeving omtrent nieuwe psychoactieve stoffen binnen Nederland en heeft directe gevolgen voor gebruikers, onderzoekers en verkopers van deze stof.

ADB-BUTINACA, ook bekend onder de chemische naam N-[1-(aminocarbonyl)-2,2-dimethylpropyl]-1-butyl-1H-indazol-3-carboxamide, is een synthetische cannabinoïde die tot voor kort beschikbaar was via verschillende online platforms, waaronder onze eigen webshop, Lekkergaan.nl. De stof staat bekend om zijn krachtige werking, maar dit heeft ook geleid tot zorgen over gezondheidsrisico’s en veiligheid.

Het verbod is het resultaat van een uitgebreide risicoanalyse door de Wereldgezondheidsorganisatie, die geconcludeerd heeft dat ADB-BUTINACA onaanvaardbare risico’s voor de volksgezondheid vormt. Deze risico’s omvatten potentieel ernstige gezondheidsrisico’s en sociale risico’s, waardoor de stof nu geclassificeerd wordt als een harddrug onder de Opiumwet.

Wat betekent dit voor kopers en verkopers?

Voor gebruikers en verkopers zoals wij betekent dit dat de verkoop, productie, en het bezit van ADB-BUTINACA strafbaar worden. Dit verbod heeft niet alleen gevolgen voor recreatieve gebruikers maar ook voor onderzoekers die de stof gebruiken voor wetenschappelijke doeleinden. Het is vanaf de ingangsdatum verboden om ADB-BUTINACA binnen of buiten het Nederlandse grondgebied te brengen, te verwerken, of te bezitten.

Alternatieven en advies

Voor diegenen die onderzoek doen naar synthetische cannabinoïden of deze stoffen op een legale en veilige manier willen verkennen, raden we aan om uit te kijken naar legale alternatieven die niet onder de strenge bepalingen van de Opiumwet vallen. Het is van essentieel belang om de actuele wetgeving te blijven volgen en enkel stoffen te gebruiken die toegestaan zijn binnen de huidige regelgeving.

JWH-210 Poeder

JWH-210 poeder behoort tot de familie van synthetische cannabinoïden en staat bekend om zijn krachtige effecten, die vaak worden vergeleken met die van traditionele THC. Dit chemische onderzoeksproduct wordt vaak gebruikt in wetenschappelijke en forensische settings vanwege zijn uitgesproken receptorbindingsprofiel. JWH-210 kan dienen als een alternatief voor ADB-BUTINACA voor onderzoekers die de interacties tussen synthetische cannabinoïden en cannabinoïde receptoren bestuderen. Het is cruciaal voor gebruikers om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving, aangezien de juridische status van JWH-210 kan variëren per regio. Gebruikers dienen dit product te hanteren met strikte veiligheidsprotocollen en alleen in een gecontroleerde onderzoeksomgeving, gezien de hoge potentie en mogelijke gezondheidsrisico’s die het met zich meebrengt.

JWH-210 poeder kopen morgen in huis

7-ABF Poeder

7-ABF poeder, ook bekend als 7-Aminobutyrfentanyl, valt onder de groep van synthetische opioïden en is een analoog van het krachtige pijnstillende middel fentanyl. Deze stof is ontwikkeld voor forensisch en wetenschappelijk onderzoek en wordt gebruikt om de farmacologische effecten en het profiel van fentanyl-gerelateerde stoffen te begrijpen. Net als JWH-210, moet 7-ABF met uiterste voorzichtigheid worden behandeld, rekening houdend met de extreem hoge potentie en het risico op overdosering, wat vaak geassocieerd wordt met fentanyl en zijn analogen. Het is belangrijk dat onderzoekers die met 7-ABF werken, zich strikt houden aan veiligheidsmaatregelen en gebruik maken van adequate beschermingsmiddelen om blootstelling te voorkomen. Onderzoek naar 7-ABF moet altijd plaatsvinden in gespecialiseerde laboratoria met de nodige vergunningen en beveiliging.

7-abf poeder kopen morgen in huis

Veiligheid voorop

Bij Lekkergaan.nl zetten we ons in voor de veiligheid en het welzijn van onze klanten door alleen producten aan te bieden die voldoen aan de Nederlandse wetgeving. We adviseren al onze klanten en bezoekers om zich bewust te zijn van de wettelijke veranderingen en zich hieraan te houden.

Het verbod op ADB-BUTINACA is een belangrijke herinnering aan de veranderende aard van drugswetgeving op zowel nationaal als internationaal niveau. We blijven ons bij Lekkergaan.nl inzetten om onze gemeenschap te voorzien van accurate informatie en veilige producten binnen de kaders van de wet. Voor meer informatie over dit verbod en veilige alternatieven, bezoek onze website of neem contact op met onze klantenservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.