Wat is het verschil tussen 4-FMP en 4F-MPH?

4F-MPH ervaringen

4-FMP – ook bekend als 4-fluoramfetamine en 4-FA en 4F-MPH – ook bekend als 4-Fluormethylfenidaat – zijn vrij gelijkaardig stoffen en omdat 4-FMP sinds 2017 illegaal is in Nederland wordt 4F-MPH gezien als een alternatief. Is dit echter het geval of zijn de verschillen eigenlijk groter dan ze voorgesteld worden? Wij gaan op zoek naar het antwoord. 4-FMP vs. 4F-MPH.

4-FMP is sinds 2017 illegaal

Het grote verschil is dat 4-FMP sinds mei 2017 niet meer legaal verkocht en bezit mag worden, waar 4F-MPH is nog steeds volledig legaal is om te kopen en te onderzoeken. 4-FA, wat eigenlijk een betere naam is dan 4-FMP, werd in 2007 voor het eerst aangetroffen en werd in de meeste gevallen verkocht als XTC, MDMA of amfetamine. 4-FA werd voornamelijk verkocht als pil en als poeder. 4-FA of 4-FMP zijn in 2017 in de Opiumwet opgenomen en op dit moment dus illegaal in Nederland en de meeste Europese landen.

4-FMP illegaal

4-FMP werking

4-FMP zorgt ervoor dat serotonine, dopamine en noradrenaline vrijkomen in de hersenen en eveneens dat de heropname van deze neurotransmitters afgeremd worden. Dit acties en reacties in de hersenen zorgen voor extra alertheid en energie maar ook een euforische gevoelens en een grotere behoefte aan sociale verbondenheid. De naam 4FMP of 4-FMP is vanuit chemisch oogpunt eigenlijk incorrect en eigenlijk wordt bijna altijd 4-FA bedoeld. De enige juiste afkorting voor 4-fluoramfetamine is met andere woorden 4-FA.

4-FMP effecten

Zoals hierboven aangehaald is 4-FMP niet de juiste benaming, daarom hebben we het hier eigenlijk over de effecten van 4-FA of 4-fluoramfetamine. 4-FA is op het eerste gezicht een aan amfetamine verwant middel met een stimulerende werking. De effecten van 4-FA lijken in veel opzichten op die van speed en xtc. 4-FA, wat dus een beter naam is, werd vooral geslikt als pil en als poeder. Het middel kan ook gesnoven worden, maar gebruikers geven aan dat dit eigenlijk vrij pijnlijk is, zeker met betrekking tot het slijmvlies in en rondom de neus. Volgens online trip reports voel je zich bij het innemen van dit middel heel wakker en scherp, krijg je meer zin om te dansen en te praten en voel je zich blij en opgewekt.

4F-MPH werking

4F-MPH bestellen? 4F-MPH is een synthetisch middel van de gesubstitueerde fenethylamine- en piperidineklassen dat langdurig euforiserende en stimulerende effecten produceert. 4FMPH is een nauw verwante structurele analoog van het vaak voorgeschreven ADHD-medicijn methylfenidaat. Aangenomen wordt dat de twee stoffen zeer vergelijkbare farmacologische mechanismen hebben zoals monoamine-heropnameremmers, maar online-rapporten geven aan dat ze toch verschillende subjectieve effecten vertonen.

4F-MPH ervaringen

Hoewel 4FMPH vergelijkbaar is met methylfenidaat, wordt 4F-MPH beschouwd als opvallend meer euforisch en recreatief te zijn. In online-rapporten – zoals op de 4FMPH reddit-pagina – wordt vaak gerapporteerd dat 4F-MPH energiek en stimulerend werkt op een manier die veel zwakker is dan die van amfetamine of methamfetamine, maar sterker is dan die van methylfenidaat, modafinil en cafeïne. Bij lagere tot matige doses stimuleert het de algemene productiviteit, maar bij hogere doseringen kan het fysieke activiteiten aanmoedigen, zoals willen dansen, praten en actief te willen bewegen.

4F-MPH ervaringen

4-FMP vs. 4F-MPH

4F-MPH verschilt van 4-FMP omdat het veel minder energie geeft en door het ontbreken van serotonine activiteit. 4F-MPH is daarnaast ook nog steeds volledig legaal om te kopen en te gebruiken als research chemical. Velen zien 4F-MPH als dé vervanger van 4-FMP, maar dat is eigenlijk niet gerechtvaardigd. 4-FMP heeft namelijk weinig merkbare serotonerge werking en dat wordt daarom gecompenseerd met extra energie. 4F-MPH biedt wel extra alertheid en neemt de vermoeidheid weg, maar geeft geen extra energie. 4F-MPH is eigenlijk eerder een alternatief voor Ethylphenidaat of EPH, dat in 2018 illegaal werd gemaakt in Nederland. De effecten van 4F-MPH en EPH tonen namelijk heel wat overeenkomsten.

4F-MPH kopen

4FMPH bestellen? Koop vandaag nog de allerhoogste kwaliteit 4FMPH bij Lekkergaan.nl. 4FMPH is een Research Chemical en is daarom niet voor menselijke consumptie geschikt. Voor 17:30 besteld is morgen al in huis! Je kunt bij ons gemakkelijk en veilig betalen met iDEAL, zoals je al gewend bent. 4FMPH kopen doe je bij Lekkergaan.nl, de snelste, beste en goedkoopste Research Chemicals specialist van Nederland! Daarnaast bieden wij ook nog andere Research Chemicals aan.

4FMPH wordt verkocht in verschillende hoeveelheden. Wil je graag 4FMPH bestellen in grotere hoeveelheden? Neem dan via WhatsApp contact op met 06 – 33 90 65 56. LEKKERGAAN.nl biedt nog scherpere tarieven voor grotere hoeveelheden research chemicals. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met onze experts op. Klik hier om direct met ons in contact te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn Punten
Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.