Wiet roken zonder tabak? Dit moet je weten!

blowen zonder tabak

Waarom wiet roken zonder tabak? Cannabisrook bevat cannabinoïden, terwijl tabaksrook nicotine bevat. Beschikbare wetenschappelijke gegevens, die de kankerverwekkende eigenschappen van het inademen van rook en de biologische gevolgen ervan onderzoeken, tonen aan dat tabaksrook kan leiden tot longkanker. Dit is echter niet het geval voor cannabisrook. Hoewel chemisch zeer vergelijkbaar, bestaan er toch vrij grote verschillen in de farmacologische eigenschappen tussen cannabis en tabaksrook.

Tabak heeft heel negatieve gevolgen voor degenen die het roken en heeft eigenlijk geen positieve invloed op de persoon, met de mogelijke uitzondering van stressvermindering. Naast het hoge verslavingspotentieel is tabak de doodsoorzaak voor ruim 19.000 mensen per jaar in Nederland en heeft het een significant negatief effect op de gezondheid in het algemeen. Hoewel cannabisrook ademhalingsstoornissen kan veroorzaken, werd geen oorzaak ontdekt voor kankers.

Pure wiet roken is lekkerder

In Nederland is het heel normaal om marihuana met tabak te mengen en als joint te roken. Dat is ook waar het woord joint zijn oorsprong heeft. Maar in veel andere delen van de wereld is dit ongehoord en is het roken van pure wiet heel normaal. Veel mensen roken wiet zonder tabak, omdat het gezonder is. Maar de effecten van een joint zijn ook heel anders zonder tabak. Tabak heeft namelijk een averechts effect op marihuana en maakt je traag en stoned. Wie pure wiet rookt ervaart een high effect met veel meer energie en activiteit.

Kan je wiet puur roken? Tabak verstoort ook de echte smaak van marihuana. Wiet heeft een heel lekkere smaak in vergelijking met tabak en ook de geur van de rook wordt vaak als aangenamer beschouwd. Tabak smaakt altijd hetzelfde en verknoeit eigenlijk de speciaal gekweekte smaak van speciaal gekweekte cannabissoorten. Als je een echte fan bent van het roken van wiet, zou je nooit tabak bij je wiet doen. Als je echt wilt genieten van de unieke smaken van je wiet, is het hoog tijd om te gaan roken zonder vieze tabak.

Wiet roken zonder tabak

Wiet vaporizer gebruiken

Omdat tabak erg schadelijk is, geven sommige mensen er de voorkeur aan om marihuana te verdampen met een vaporizer. Een vaporizer zorgt ervoor dat de wiet niet verbrand wordt en daardoor komen minder schadelijke stoffen vrij. Denk bijvoorbeeld aan teer of koolstofmonoxide. De stof THC zorgt voor de high en die en THC verdampt al bij een temperatuur van 157°C. Vaporizers verhitten de cannabis tot een temperatuur waarbij de geestverruimende stoffen in de plant vrijkomen als damp die wordt ingeademd. Simpel gezegd is het grote verschil tussen verdampen en roken dat verdampen de wiet niet verbrandt, maar alleen verwarmt tot een bepaalde temperatuur.

Wiet roken met Herbal Spliff Mix

Naast het roken van pure wiet of gebruik maken van een vaporizer, is er ook een derde optie. Je kunt namelijk ook kiezen om de tabak te vervangen met een Herbal Spliff Mix. Deze natuurlijke kruidenmix is een de perfecte tabak vervanger. De Herbal Spliff Mix die verkocht wordt op Lekkergaan.nl wordt vaak gebruikt als tabaksvervanger bij het roken van wiet, ideaal voor mensen die gestopt zijn met roken en geen nicotine meer in hun lichaam willen krijgen.

Een speciale eigenschap van de Herbal Spliff Mix is dat het de effecten van cannabis zelfs kan versterken. De mix is volledig natuurlijk en is speciaal gemaakt en ontwikkeld voor liefhebbers van cannabis. Mede dankzij de ontspannende werking komt de Herbal Spliff Mix ook zeer goed tot zijn recht in periodes van stress en onrust. De Herbal Spliff Mix is perfect om een joint mee te rollen maar kan eigenlijk op verschillende manieren gebruikt worden, onder andere door er thee van te zetten.

Wiet roken zonder tabak

Blowen zonder tabak is beter

In Nederland kiest 89% van de wietrokers nog steeds voor een combinatie van wiet en tabak, alhoewel er tegenwoordig veel betere opties op de markt zijn. In de Verenigde Staten geeft slechts 8% van de cannabisliefhebbers aan dat ze tabak aan hun spliffs toevoegen en we zouden eigenlijk heel wat van hen kunnen leren. De reden dat de meeste mensen in nederland ervoor kiezen om tabak toe te voegen, is omdat historisch gezien in de jaren zestig en zeventig, Nederland voornamelijk toegang had tot hasj, die niet geschikt is om zonder tabak te roken.

We hebben in Nederland tegenwoordig ongelofelijk veel keuze met betrekking tot hoge kwaliteit wiet en daarom is het ook tijd om tabak achterwege te laten. Of je nu kiest om wiet puur te roken, gebruik te maken van een vaporizer of je jouw joint rolt met een Herbal Spliff Mix, het zal de ervaring van het roken van wiet alleen maar beter maken. Er zijn nu een oneindig aantal manieren om cannabis te consumeren en zonder het gebruiken van tabak kun je vanaf nu volledig profiteren van de positieve effecten van het roken van wiet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn Punten
Deze site maakt gebruik van cookies om jou een betere ervaring te bieden. Door verder te gaan, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.